dimarts, 19 de març del 2013

Ets el que et rentes



Existeixen múltiples tendències per classificar els éssers humans que pretenen diferenciar-los entre sí. La proposta que a continuació presentem planteja categories en funció de les relacions entre els altres éssers humans, concretament en el respecte que es tenen els éssers humans cap a sí mateixos i cap als altres.

El criteri que seguim per distingir els éssers humans és d’acord amb les relacions específiques que existeixen entre anar al servei i rentar-se les mans. El concepte de rentar-se les mans l’analitzarem des d’una visió temporal (abans i/o després) i el relacionarem a l’acte d’anar al servei (que equival a realitzar les necessitats fisiològiques corresponents sense entrar, en aquest estudi, a diferenciar-les entre sí).

Després de llargues reflexions i estudis del nostre grup de treball, ja podem publicar les conclusions a les que hem arribat. En funció de la combinació d’aquest conceptes anteriors podem establir el grau de respecte que té un individu cap a sí mateix i cap als altres, establint una classificació de l’ésser humà en 6 categories:

1) Pseudo-egoista: individu que no respecta els altres i només es respecta parcialment a sí mateix. És aquell que es renta les mans només abans d’anar al servei.
Només té l’objectiu parcial de no alterar l’estat de salut propi. Busca únicament estar net pels contactes intrapersonals (amb ell mateix) que garanteixen l’acte fisiològic. Però no es respecta a sí mateix en el cas de possibles contactes intrapersonals posteriors (agafar menjar, tocar-se els ulls o altres parts del cos amb els dits...).
No té en consideració l’estat de salut dels altres individus en el cas de possibles contactes interpersonals futurs, fet que es demostra en que després de l’acte fisiològic no es renta les mans.

2) Pseudo-altruista: individu que respecta els altres i només es respecta parcialment a sí mateix. És aquell que es renta les mans només després d’anar al servei.
Té l’objectiu de no alterar l’estat de salut dels altres. Busca estar net per sí ha de tenir possibles contactes interpersonals futurs.
Només té en consideració el propi estat de salut per possibles contactes intrapersonals futurs, però no busca estar net pels contactes intrapersonals que garanteixen l’acte fisiològic, fet que es demostra en que abans de l’acte no es renta les mans.

3) Ponç Pilat: individu que respecta els altres i a sí mateix totalment. És aquell que es renta les mans abans i després d’anar al servei.
Té l’objectiu de no alterar l’estat de salut propi ni el dels altres. Busca estar net pels contactes intrapersonals que garanteixen l’acte fisiològic i per contactes futurs, tant intrapersonals com interpersonals.

4) Al·lèrgic a l’aigua: individu que no respecta els altres ni a sí mateix. No es renta les mans ni abans ni després d’anar al servei.
No té l’objectiu de no alterar l’estat de salut propi ni dels altres. No busca estar net ni pels contactes intrapersonals que garanteixen l’acte fisiològic ni per contactes futurs, tant intrapersonals com interpersonals.

5) Sensemans: individu que no es toca per fer les seves necessitats fisiològiques. Aquí només contemplem aquells individus que acaben l’acte sense embrutar-se la roba. No podem relacionar els conceptes, de manera que tampoc podem establir el grau de respecte que té l’individu cap a sí mateix i cap els altres. Però sí podem establir dos subcategories:
5a) Sensemans competent: no necessita les mans per realitzar l’acte ni per netejar-se
5b) Sensemans respectat: altres individus l’ajuden a realitzar l’acte i el netegen. Aquí es mostra que altres individus el respecten.

6) Afisiològic: individu que no realitza les seves necessitats fisiològiques. Fins al moment no n‘hem identificat cap i, sí existís, tampoc podríem relacionar els conceptes d’estudi ni establir el grau de respecte cap a sí mateix i cap els altres.

Cal comentar que podríem diferenciar les categories 1 a 4 segons el nivell de rentar-se les mans, des dels que simplement se les mullen fins als que se les renten perfectament seguint les directrius europees.

Per completar aquesta classificació ens interessa fer una investigació sobre quin percentatge existeix de cada tipus de persona. Així doncs, t’invitem a respondre la següent enquesta (1 única pregunta) sobre quin tipus de persona ets clicant aquí


Moltes gràcies per la teva participació